Matsvinn

matsvinn-intra-3

I januari 2016 gick vi till skolans restaurang på Häggviks gymnasium. Vi träffade en av köksmästarna, Giovanni, som pratade om matsvinn. Matsvinn är mat som har slängts. Vi bestämde att börja väga maten som slängs varje fredag. Det slängdes för mycket mat. Det är inte bra för miljön att slänga mat. Det är inte bra för klimatet. Det kostar också mycket pengar att laga mat och slänga. Det här ville vi göra något åt.

Vi började förbereda en föreläsning för resten av skolan. Först repade vi sen efter det hade vi gjort en diagram sen efter det hade vi presskonferans som bestod av Rickard, Gabriel, Samir, Jonathan, Mathilda, Sahar och San. Vi berättade om matsvinn för 50 personer i publiken där vi också bestämde att minska matsvinnet på skolan med 5 % och det klarade vi. Vår belöning var en jätte god fruktsallad.

Text av: San Rafik foton av: Andereas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *