Intervju om miljö och skola med Johan Thorsell

Jag intervjuar vår biträdande rektor Johan Thorsell på Häggviks Gymnasium

 

 

 

Hur jobbar ni med miljön på skolan?

– Delvis står det i läroplanen som alla skolor följer hur man ska jobba på lektioner med eleverna. Vi ser till att alla elever lär sig om miljön, varför att den är viktig. Sen har vi olika delar på skolan tex. återvinningsrummet där vi har en sopsortering. Vi har sopsortering bakom matsalen också där allt sorteras i olika lådor. Sen ser vi till att slänga det själva. Många elever får åka till soptippen och slänga sakerna på rätt plats. Det hoppas jag gör att eleverna lär sig mer – när de faktiskt får se vad som händer med soporna. Jag vet också att ni jobbade med matsvinnet i era klasser. Jag och Giovanni träffas också varje termin och går igenom massor av frågor kring hur vi jobbar med tex. miljön och hållbar utveckling utifrån maten så att det ska vara på bra sätt.

Vad står det i skolans policy om miljön? Häggviks gymnasium har ingen egen policy kring miljö. Däremot har arbetsmiljöverket skrivit att alla arbetsplatser i Sverige ska jobba med miljöfrågor och hållbar utveckling och det gör vi.

Varför är det viktigt att skolan jobbar med miljön?Vi måste ta hand om jorden allihopa. I skolan får vi lära oss allt möjligt och bland det allra viktigaste är hur vi ska hjälpa till så att jorden mår bra.

På vilket sätt kan elever lära sig mer om miljöfrågor?

Jag tycker att sättet ni jobbar med miljöfrågor är jättebra, ni får inte bara läsa texter i skolböcker utan ni får också vara med att göra massa praktiska saker –

ni skapar undersökningar och mäter matsvinnet, åker till soptippen, det finns skräpplockardagen. Alltså det kan vara roligt att jobba med miljön. Att ni gör hemssidan är också ett exempel på ett jättebra projekt där ni får känna att man är med och gör någonting viktigt.

Text Andreas Nilsson Foto: Zulkifly Jetae

 

7 Comments
  1. Hej Andreas!
    Jag har väl sällan varit så nervös inför en intervju, men det blev ju bra tycker jag! Snyggt jobbat!

    Med vänlig hälsning Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *