Bilar om miljön

Bilen är ett slags färdmedel som man kan åka till olika ställen. Innan bilen kom så fanns det häst och vagn som man enbart tog sig fram med. Så färdades man in i början av 1900-talet. Den första bensindrivna bilen kom år 1874 och första bilen kom typ år 1870. Nu går alla bilar på diesel och bensin vilket är väldigt dåligt för miljön. Bensin och diesel är gjorda av olja och släpper ut väldigt smutsiga avgaser.

Oljan kommer ifrån Norge som har stora oljeplattformar och även i marken som de borrar upp med ett slags borr. Men nu har nästan alla bilindustrier börjat tillverka hybridbilar som går på el istället för bensin och diesel. Hybridbilar är så bra för miljön därför att man laddar upp dem med el istället för att åka och tanka vid en bensinmack. Om typ 20 år så är oljan slut och då går det ju inte att tanka bilen med olja. Det är därför man har börjat tillverka hybridbilar eller sådana som inte drar lika mycket som de flesta bilar gör.

Bensinbilarna förstör också miljön så att det blir klimatförändringar i världen så att det blir varmare under vintern och inte kallt som det ska vara under vintern. Isen smälter mer och mer nu i Arktis. Därför kan det bli översvämningar på många ställen i framtiden pga. klimatförändringarna som kommar av bilarnas avgaser.

BILD: Wikipedia (CC BY-SA 4.0)  Text: Emil Cronmark

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *